وبلاگ

farhnosh hand flowers

رنگ، روح زندگی طبیعت و جهان محسوب می‌شود و یکی از جلوه‌گاه‌های اصلی آن گل و گیاه است و رنگ در تزئین و استفاده از گل بسیار مهم است زیرا یکی از عوامل اصلی انتخاب گل‌ها محسوب می‌شود.

یکی از بزرگترین نعمت‌های زندگی دیدن و حس کردن رنگ‌هاست، رنگ‌هایی که به زندگی معنا می‌دهند و هر رنگ حال و هوای خاص خود را دارد.

رنگ و رنگ بازی در جهان اطراف ما همانطور که زندگی می‌بخشد به دنبال انتقال پیام است، پیامی که در وهله اول حال خوش را به اشتراک می‌گذارد و رنگ گل‌ها از این قاعده مستثنی نیست.

در انتخاب و چیدمان گل به صورت دسته گل، سبد گل، اکسسوری گل و تمام محصولاتی که بر پایه گل چیدمان می‌شود رنگ، رنگ شناسی و استفاده درست از رنگ گل‌ها و اقلام تزئینات بسیار مهم و حیاتی است.

در ابتدا باید تعریف درستی از رنگ ارائه شود؛

(خاصیت ذره‌ای و موجی نور که یک پدیده فیزیکی الکترومغناطیسی است و در نتیجه برخورد نور به سطح اشیاء و بازتاب ویژه طول موجی این تابش نور و شدت آن، توسط چشم احساس و پردازش شده و به عنوان مفهوم رنگ در ذهن شناخته می‌شود.)

رنگ دارای دسته بندی‌های خاص به خود همچون رنگ اصلی، فرعی و ترکیبی است که هر کدام از این دسته‌ها به صورت انواع رنگ بار دیگر در یک خانواده قرار می‌گیرند که دسته و نوع رنگ در تزئین و چیدمان محصولات مرتبط با گل بسیار کاربردی است.

دسته بندی رنگ‌ها

رنگی‌های اصلی

رنگ‌های بنیادین یا اصلی به رنگ‌هایی گفته می‌شود که به صورت طبیعی در جهان پیرامون ما وجود دارد. رنگ‌های آبی، زرد و قرمز به صورت طبیعی در طبیعت وجود دارد، که این رنگ‌ها به شدت قوی و تاثیرگذاری هستند.

رنگ‌های فرعی

رنگ‌های فرعی به رنگ‌هایی گفته می‌شود که از ترکیب رنگ‌های اصلی به وجود می‌آیند، به طور مثال رنگ سبز از ترکیب رنگ‌های زرد و آبی، رنگ نارنجی از ترکیب، رنگ‌های قرمز و زرد و رنگ بنفش از ترکیب رنگ‌های آبی و قرمز به وجود می‌آید. در رنگ‌های فرعی هرچه میزان یک رنگ اصلی بیش‌تر باشد، رنگ سوم متمایل به آن رنگ است.

رنگ‌های ترکیبی

رنگ‌های ترکیبی از ترکیب رنگ‌های اصلی و فرعی تشکیل می‌شود، رنگ‌های همچون قهوه‌ای، کرم و …

رنگ‌های خاص- رنگ‌های مادر

دو رنگ سفید و رنگ سبز به عنوان رنگ‌های مادر شناخته می‌شود و دلیل این موضوع چیست؟

رنگ سفید

رنگ سفید با هر رنگی قابل ترکیب است و هر رنگی را که امتداد می‌دهید در نهایت به رنگ سفید می‌رسید، و رنگ سفید در دل خود تمام رنگ‌ها را دارد و این موضوع در تابیدن نور سفید به منشور قابل درک است.

رنگ سبز

رنگ سبز جزء خانواده رنگ‌های سرد قرار می‌گیرد و به دلیل آنکه برگ و ساقه تمام گل‌ها سبز هستند، ناخودآگاه در تمام کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این دو رنگ را می‌توان در تمام ترکیب‌ها استفاده کرد و این انتخاب تنها معطوف به گل نیست و می‌توان در انتخاب کاغذ، روبان، باکس و سبد و … استفاده کرد.

انواع رنگ

رنگ‌های خنثی

رنگ‌هایی که در ترکیب‌های خلاق مورد استفاده قرار می‌گیرد اما تاثیر آنچنانی ندارد از این رنگ‌ها می‌توان به رنگ‌های کرم، طوسی، سفید، مشکی و قهوه‌ای اشاره کرد.

رنگ‌های گرم

در کنار رنگ‌های خنثی رنگ‌های گرم و سرد وجود دارد که رنگ‌هایی همچون رنگ زرد، قرمز، نارنجی، صورتی، سرخ آبی، گلبهی و … به عنوان رنگ‌های گرم شناخته می‌شوند .

رنگ‌های سرد

و خانواده رنگ‌های آبی، سبز و بنفش به عنوان رنگ‌های سرد دسته بندی می‌شوند.

سخن آخر

حال بر چه اساسی باید رنگ گل‌ها را انتخاب کنیم، قبل از ورود به بحث انتخاب رنگ گل باید گفت که برای انتخاب از دو روش همسان سازی و متضاد می‌توان استفاده کرد. که عموما افراد جسور و چالش پذیر روش متضاد را انتخاب می‌کنند.

در روش همسان سازی، شما باید رنگ گل‌ها را به صورت هم خانواده انتخاب کنید، در این روش اگر رنگ گل اصلی گرم است، باید رنگ دیگر گل‌ها گرم باشد و بالعکس.

اما در روش متضاد انتخاب رنگ گل‌ها در یک خانواده نیست و رنگ گل‌های فرعی متضاد رنگ گل اصلی است.

همانطور که در مطلب دسته گل اشاره شد، گل‌ها در چیدمان دسته گل یا باکس گل به سه دسته گل‌های اصلی، فرعی و پرکننده‌ها تقسیم می‌شوند، که در موضوع انتخاب رنگ و رنگ شناسی رنگ گل اصلی بسیرا مهم و حائز اهیمت است.

دلیل بیان اهمیت رنگ گل اصلی، انتخاب شیوه انتخاب دیگر گل‌ها است که اینجا بیان شد، رنگ گل‌های فرعی می‌تواند، هم سان یا متضاد باشد.

حال در شیوه متضاد که انتخاب بسیار سخت است، باید اولویت‌های اول رنگ‌های متضاد را دانست، در رابطه باید گفت که متضاد رنگ قرمز، سبز، متضاد رنگ زرد، بنفش و متضاد رنگ نارنجی، آبی خواهد بود.

این گفته به این معنا نیست که رنگ آبی متضاد قرمز نیست بلکه به معنای آن است که رنگ قرمز و سبز در تضاد بیشتری قرار دارند و شما می‌توانید با رنگ بنفش را نیز در تقابل با رنگ قرمز قرار دهید.

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

نظر(۳)

  1. نسرین آرین

    جالب بود👍

  2. بدری واعظی

    سلام
    ممنون از اطلاعات خوب و مفیدتون در باره رنگ‌ها و دسته بندی آنها🙏🙏

  3. بهمن دل‌افروز

    سلام
    بسیار عالی و خوب بود. امیداوارم با قرار دادن محتواهایی به این صورت مرتبط و زیبا مخاطبین بیشتری جذب و رشته موفقیتتان همچنان ادامه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *